Kluivert weer zonder club; Lille verlengt contract niet

Lille heeft het aflopende contract van Patrick Kluivert niet verlengd. Dat maakte trainer Claude Puel van de Franse voetbalclub woensdag bekend. Kluivert kwam in zijn debuutseizoen door blessures niet heel vaak in actie. Kluivert, pas 31 jaar, kan volgens de trainer van de nummer zeven uit de Franse competitie in de toekomst wel een goede trainer worden. “Hij is een voorbeeld voor de jongere spelers in de groep. Hij zou een goede leermeester kunnen zijn.

“Ik weet echter niet of hij nog verder wil voetballen of dat hij misschien een trainerscarrière ambieert”, aldus Puel. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal meldde zich aan voor de verkorte opleiding van de cursus coach betaald voetbal.

Kluivert speelde dit seizoen dertien competitieduels, waarvan acht in de basis, en scoorde vier keer.

Related posts