De Haan neemt Emanuelson mee naar Peking mits hij in vorm is

Urby Emanuelson gaat mogelijk toch mee naar de Olympische Spelen in Peking. De Ajacied viel afgelopen week af bij de voorselectie van het ‘grote’ Oranje, en zal begin juni een gesprek aangaan met Jong Oranje-coach Foppe de Haan. De voorlopige selectie van De Haan bereidt zich momenteel voor op het vierlanden toernooi dat van 25 tot en met 31 mei plaats zal vinden in Zweden. Naast het gastland zullen ook Portugal en Frankrijk daar van de partij zijn.

Emanuelson is daar sowieso niet bij omdat hij revaliderende is van de verrekte enkelbanden die hij opliep in aanloop naar het play-off duel met FC Twente. Binnen twee tot vier weken moet hij weer speelklaar zijn. In dat geval is de kans groot dat De Haan hem alsnog mee zal nemen naar China. “Als hij normaal in vorm is, dan neem ik hem mee,” liet de Fries weten.

Related posts