Coronel: ‘Transferbudget blijft ondanks niet halen Champions League toch intact’

Door de mislukte kwalificatie voor de voorronde van de Champions League ziet Ajax opnieuw miljoenen uit het zicht verdwijnen. Ajax, dat de afgelopen twee jaar al ontbrak op het hoogste Europese podium, loopt per deelname twintig miljoen euro mis. “Ajax kort echter niet op het transferbudget, dat blijft gewoon staan”, citeert De Telegraaf echter uit de mond van Uri Coronel, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Wat we ons hebben voorgenomen om te gaan doen op de transfermarkt, doen we ook.”

“Met het mislopen van de inkomsten uit de Champions League weten we nu al dat Ajax financieel een moeilijk seizoen voor de kiezen krijgt”, beaamt Coronel. “Anders zou het een stuk simpeler zijn geweest. Neemt niet weg dat we gewoon doorgaan met de beoogde investeringen om het eerste elftal te versterken.”

“We moeten die stap maken om niet te blijven voortmodderen op het huidige niveau”, besluit het bestuurslid. “De kosten gaan voor de baat, zo zeggen ze dat. De plannen van de nieuwe coach; Marco van Basten, vinden daarom gewoon doorgang, ook nu we volgend seizoen geen Champions League spelen, maar UEFA Cup.”

Related posts