Van der Ende: ‘Engelse scheidsrechter bij Ajax-Twente’

Ex-topscheidsrechter Mario van der Ende acht het verstandiger om voor het play-offduel Ajax-FC Twente van komende zondag een Engelse topscheidsrechter te laten invliegen. Van der Ende vindt dat Pieter Vink (die zondag de arbiter is in de ArenA) en zijn collega’s zo onder druk zijn gezet door scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg dat het beter zou zijn om een Engelse arbiter aan te stellen voor de wedstrijd.

Van der Ende deed zijn uitspraak over het invliegen van een Engelse scheidsrechter tegenover Elf Voetbal. “Die zijn toch allemaal vrij, want vandaag is de FA Cup-final,” aldus Van der Ende.

Uilenberg zei afgelopen week op de centrale bijeenkomst van arbiters in Zeist dat Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar ‘een vervuiler’ is en dat hij bij elk luchtduel met een gele kaart bestraft zou moeten worden.

Related posts