Alles over Twente-Ajax: Ook Wormgoor bij selectie

De koude oorlog rond Ajax-Twente is in volle gang: Geruchten rond Koster die in de belangstelling zou staan van Twente, VanHalst die andersom bij Ajax aan de slag zou kunnen en scheidsrechtersbaas Uilenberg die blind is voor de blunders van zijn eigen keurkorps en liever Huntelaar een trap na geeft.

Samuel Kuffour ontbreekt vandaag bij Ajax in de beslissende wedstrijd tegen FC Twente in de play-offs om een plek in de voorronde van de Champions League. De verdediger heeft nog te veel last van een hamstringblessure en maakt daardoor geen deel uit van de selectie. Voor trainer Adrie Koster is de absentie van Kuffour een nieuwe tegenvaller. De Amsterdamse club mist tegen de Tukkers liefst vijf verdedigers.

Jan Vertonghen ontbreekt wegens een schorsing. Urby Emanuelson, Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel zijn net als Kuffour geblesseerd. Donovan Slijngard debuteert daardoor zondag als linksback in de hoofdmacht van Ajax. Koster heeft zaterdag voor de zekerheid nog een jeugdspeler aan zijn selectie toegevoegd. Verdediger Vito Wormgoor start op de bank. FC Twente verdedigt in De Arena een voorsprong van 2-1. Slijngard (spelend met rugnummer 32) is een optie voor de linksbackpositie, Wormgoor (nummer 39) kan het beste uit de voeten als centrale verdediger.

Weer geen Leonardo
Opnieuw ontbreekt Leonardo in de selectie. Onbegrijpelijk genoeg zitten zowel Kennedy als ook Rommedahl en zelfs Urziaz wel bij de selectie van Koster: Echt onbegrijpelijk!

De volledige selectie:
Stekelenburg, Gentenaar, Heitinga, Silva, Kennedy, Urzaiz, Huntelaar, Davids, Suarez, Gabri, Rommedahl, Ogararu, Lindgren, Sarpong, Perez, De Jong, Slijngard en Wormgoor

45.000 kaarten
Inmiddels zijn er ruim 45.000 kaarten verkocht voor het duel van vanmiddag. Ook vandaag zijn de kassa’s tot half drie gewoon geopend!

Meer nieuws over dit duel:
>: Ajax met Slijngard in de basis; Twente met N’Kufo
>: Perez: Plek in voorronde CL behoort toe aan Ajax
>: Denk jij dat Ajax gaat winnen van Twente? Zet zonder risico in en win 73,50 euro!
>: Koster haalt Slijngard bij selectie voor duel tegen Twente
>: FC Twente wacht zondagavond hoe dan ook huldigin
>: Emanuelson moet waarschijnlijk duel tegen Twente missen wegens verrekte enkelband
>: Ajax zondag zonder Vertonghen, Twente zonder Denneboom en wellicht ook N’Kufo
>: Pieter Vink fluit return finale play-offs tussen Ajax en Twente
>: Vertonghen mist return tegen Twente

Related posts