Van Halst in belangstelling Ajax

Wellicht onderdeel van de koude oorlog tussen Ajax en Twente: Twente wil Koster en nu het bericht dat Jan van Halst in de belangstelling staat van Ajax. ‘Jantje Beton’ die momenteel voetbalanalyticus is bij RTL, zou bij Ajax de rol van commercieel manager kunnen gaan bekleden, dezelfde rol die hij nu ook vervult bij FC Twente.

Joop Munsterman, voorzitter van de Twentse club laat weten dat hij Van Halst absoluut niet kwijt wil. Jan is een uithangbord voor onze club. Met zijn werk als voetbalanaliticus wekt hij veel succes. Hierdoor stapt hij makkelijker bij sponsors binnen en ook voor de supporters werkt het stimulerend. Jan heeft een echt Twente-hart en heeft hierin een levensvervulling gevonden.

Jan van Halst maakte in 1999 de overstap van FC Twente naar Ajax en speelde 21 wedstrijden in de hoofdmacht.
Na een verhuurperiode van een jaar aan Fortuna Sittard keerde Van Halst in 2001 weer terug bij Ajax. In het seizoen 2001/2002 won hij met Ajax de dubbel. Het jaar daarop kwam Van Halst niet meer voor in de plannen van toenmalig coach Adriaanse en vertrok hij naar Vitesse, om daar zijn verdienstelijke voetballoopbaan in 2003 te beeindigen.

Related posts