Ajax met Slijngard in de basis; Twente met N’Kufo

Met debutant Donovan Slijngard in de basisopstelling; links in de defensie, moet Ajax komende zondag in het allesbeslissende duel met FC Twente kwalificatie voor de voorronde van de Champions League afdwingen.

Slijngard, twintig jaar geleden geboren in Amsterdam, dankt zijn basisplaats aan het gegeven dat trainer Adrie Koster niet kan beschikken over de geschorste Jan Vertonghen en de geblesseerde verdedigers Urby Emanuelson, Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel.

Slijngard, dreadlocks tot over de schouders, voetbalt al sinds zijn zevende voor Ajax. Hij is aanvoerder van het belofteteam van de Amsterdamse club en heeft zelfs al een beetje ervaring in de eredivisie. Als huurling mocht hij vorig seizoen tweemaal en in totaal 25 minuten invallen bij FC Groningen.

FC Twente, dat gewoon kan beschikken over de van een liesblessure genezen Blaise N’Kufo, verdedigt zondag in de ArenA een voorsprong van 2-1. Het verschil is dat de club uit Enschede graag wil winnen en Ajax eigenlijk moet zegevieren. De Amsterdammers hebben de inkomsten van de Champions League niet alleen nodig om de begroting van 65 miljoen euro sluitend te maken, met een ticket voor de voorronde van de prestigieuze clubcompetitie op zak is het ook makkelijker onderhandelen op de transfermarkt.

Toekomstig hoofdtrainer Marco van Basten heeft in zijn contract vast laten leggen dat hij de selectie voor een substantieel bedrag mag versterken. Echte toppers komen echter niet alleen voor geld. Zij willen tevens op het hoogste podium van het Europese clubvoetbal uitkomen. Ook de huidige spelers van Ajax nemen de kwalificatie voor de voorronde van de Champions League mee in hun toekomstplannen. Het is nu al zeer de vraag of topschutter Klaas-Jan Huntelaar het rood-witte shirt van de Amsterdamse voetbalclub nog een jaar wil dragen.

”Ik kan voldoende redenen opnoemen waarom Ajax moet winnen”, zei trainer Koster vrijdag na de training. ”Dit is nu de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het is jammer dat we zo veel verdedigers missen, maar er moet worden gewonnen. Daarvoor moet alles wijken.”

Trainer Fred Rutten van de club uit Enschede mist alleen de geschorste Romano Denneboom. Stein Huysegems zal de aanvaller vervangen. ”We beginnen met een voorsprong”, zei de toekomstig coach van Schalke 04. ”We hebben bewezen dat je niet zo maar van ons wint. Ook Ajax is dat dit seizoen nog niet gelukt. Hopelijk is dat zondagmiddag kwart over vier nog steeds het geval.”.

Bron: Het Parool

Meer nieuws over dit duel:
>: Denk jij dat Ajax gaat winnen van Twente? Zet zonder risico in en win 73,50 euro!
>: Koster haalt Slijngard bij selectie voor duel tegen Twente
>: FC Twente wacht zondagavond hoe dan ook huldigin
>: Emanuelson moet waarschijnlijk duel tegen Twente missen wegens verrekte enkelband
>: Ajax zondag zonder Vertonghen, Twente zonder Denneboom en wellicht ook N’Kufo
>: Pieter Vink fluit return finale play-offs tussen Ajax en Twente
>: Vertonghen mist return tegen Twente

Related posts