Anita staat zelf ook open voor verhuur

Vurnon Anita moet afwachten of hij volgend seizoen deel uitmaakt van de selectie van nieuwe trainer Marco van Basten. Waarschijnlijk wil Ajax de 19-jarige speler een seizoen laten rijpen bij een andere Eredivisieclub, zo liet voormalig technisch directeur Martin van Geel enige tijd geleden al doorschemeren (zie bericht). Ook Anita zelf geeft tijdens een interview op Ajax.nl aan open te staan voor verhuur: “Eerst niet. Later hoorde ik van Ajax dat het beter zou zijn ergens anders speelminuten te krijgen. Ik moet dus afwachten wat er komend seizoen gaat gebeuren”, aldus de kleine Antilliaan.

Als Anita een tijdelijke overstap maakt, wil hij wel naar een voetballende ploeg. “Dat zou wel lekkerder zijn omdat ik ook een voetballende speler ben.” Anita maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in Ajax 1. Dit seizoen kwam hij vanwege een heupkwetsuur geen enkel officieel duel in actie voor het eerste elftal. De jongeling heeft in De Arena nog een contract tot medio 2011.

Related posts