Sportweek: ‘Braziliaan Luisão wordt door Van Basten gezien als droomopvolger Heitinga’

FC Twente-verdediger Douglas is en blijft een voorname kandidaat om de defensieve troepen van Ajax te versterken, maar de droomopvolger van John Heitinga is Anderson Luis Da Silva, kortweg Luisão, zo weet Sportweek zojuist te melden. Deze 22-voudig Braziliaans international die momenteel bij Benfica speelt wordt echter door verschillende topclubs begeerd en moet rond de vijftien miljoen euro kosten. In de plannen van toekomstig Ajax-coach Marco van Basten speelt de 27-jarige 1 meter 93 lange verdediger een cruciale rol. Hij moet leiding gaan geven aan de defensie die met Silva, Vermaelen en Vertonghen verder niet overloopt van de ervaring.

Luisão werkte zich na een stroeve start in Europa op tot aanvoerder van Benfica, maar had het afgelopen seizoen een minder jaar. Zijn ploeg Benfica eindigde slechts op een vierde plaats in de competitie en Luisão speelde 19 westrijden waarin hij drie keer scoorde en zes gele kaarten ontving.

Luisão werd op 13 februari 1981 geboren in Amparo. Eerder speelde hij in Brazilië bij Esporte Clube Juventude en Cruzeiro. Luisão debuteerde in 2001 voor het Braziliaanse elftal.

Hieronder een filmpje van Luisão:

Related posts