Oranje onder 17 ondanks goal Sneijder uitgeschakeld in halve finale EK door Spanje

Het Nederlands elftal is er op het Europees kampioenschap voor voetballers tot 17 jaar niet in geslaagd de finale te bereiken. Het jeugdige Oranje verloor dinsdagavond in Antalya met 1-2 van Spanje. De beslissing viel pas in de verlenging door een schitterende treffer van Angel Martinez. Na de reguliere speeltijd was het 1-1.

Spanje; de titelverdediger, voor de vierde keer in zes jaar in de finale, was vooraf de torenhoge favoriet. Maar Nederland bood uitstekend tegenstand en liet de Spanjaarden niet in hun spel komen. Het spel van Oranje leidde vijf minuten voor rust tot een voorsprong door een doelpunt van Rodney Sneijder, de broer van ’Madrileen’ Wesley. Sneijder kopte de bal uit een voorzet van Jerson Cabral bij de tweede paal binnen.

Na de rust was het Spanje dat op zoek ging naar de gelijkmaker en die kwam al snel. Vijf minuten na rust belandde de bal met een mazzeltje bij verdediger Pulido, die doeltreffend uithaalde. In de verlenging liepen beide teams op hun laatste adem, maar was het Spanje dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Aan het begin van de tweede verlenging schoot invaller Angel Martinez een afvallende bal van twintig meter schitterend in de kruising, achter de kansloze Jeroen Zoet. In de resterende speeltijd kreeg Rajiv van La Parra (Feyenoord) nog de kans op een gelijkmaker. Hij schoot de bal voor open doel echter te slap in, waardoor een Spaanse verdediger redding kon brengen. De Spanjaarden staan vrijdag in de eindstrijd tegenover Frankrijk, dat gastland Turkije uitschakelde door de noodzakelijk geworden strafschoppen beter te nemen.

Related posts