Ogararu niet naar EK, Kennedy nog niet zeker

George Ogararu ontbreekt in de voorselectie van Roemenië voor het Europees kampioenschap voetbal. Ogararu kwam sinds de winterstop bij Ajax nauwelijks meer aan spelen toe. Trainer Adrie Koster gaf aankoop Bruno Silva de voorkeur boven de Roemeense rechtsback. Ogararu stond vorig jaar oktober nog in de basis bij Roemenië in de kwalificatiewedstrijd tegen Oranje. De Roemenen wonnen dat duel met 1-0. De oud-Ajacieden Bogdan Lobont en Cristian Chivu zitten wel in de voorselectie van 26 spelers. Daarvan moeten er nog 3 afvallen. Roemenië is één van de tegenstanders van Oranje bij het EK.

Kennedy Bakircioglü, die gisteren in de Zweedse krant Aftonbladet aangaf dolgraag voor Zweden op het Europees Kampioenschap uit te komen, is nog niet zeker van deelname aan het EK, ook al heeft de Zweedse bondscoach de lijst van spelers bekendgemaakt. Kennedy staat op de lijst, maar niet onvoorwaardelijk: de dertienvoudig international is namelijk stand-in voor Tobias Linderoth. Pas als Linderoth, die wegens een blessure aan zijn bekken al maanden geen wedstrijd heeft gespeeld, niet meegaat is Kennedy zeker van deelname aan het EK.

Related posts