Emanuelson betreurd beslissing Seedorf: ‘Clarence wilde per sé spelen’

Urby Emanuelson laat weten de beslissing van Clarence Seedorf om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje te betreuren. De middenvelder van AC Milan zag geen heil in een verdere samenwerking met de huidige bondscoach. Emanuelson zag in Seedorf een zeer belangrijk persoon binnen de selectie van Oranje. “Clarence zal er ongetwijfeld zo zijn redenen voor hebben, maar voor de ploeg is het heel pijnlijk. Clarence was een echte leider in de kleedkamer en gold als aanspreekpunt voor de jongeren. Iedereen kon zijn woordje bij hem doen en bij hem terecht voor advies.”

De reden, voor de door Seedorf genomen beslissing, zou volgens Emanuelson te maken kunnen hebben met de status van de middenvelder in de selectie van Oranje. “Clarence kennende had hij moeite met zijn bescheiden rol. Zeker in de afgelopen kwalificatiereeks heeft hij weinig gespeeld. Clarence wilde per se spelen en anders niet. Ik ben al dolgelukkig als ik straks überhaupt bij de definitieve selectie van de bondscoach zit. Mijn toernooi is al geslaagd als ik een paar speelminuten krijg”, aldus de verdediger van Ajax op de officiële website van de KNVB.

Related posts