De Haan heeft Seedorf niet nodig; Maduro wel in beeld

Nu Clarence Seedorf heeft bedankt voor het EK kan hij deelnemen aan de Olympische Spelen. Bondscoach Foppe de Haan heeft de middenvelder van AC Milan echter niet nodig. “Ik kijk voor mijn dispensatiespelers naar plaatsen waar ik nog krap in de mensen zit en aanvallend ingestelde middenvelders als Clarence heb ik al genoeg”, aldus de oefenmeester tegen Sportweek.

Beter nieuws had De Haan voor Gerald Sibon, Hedwiges Maduro en Rob Wielaert. Sibon en Wielaert staan als dispensatiespelers op de voorlopige spelerslijst en beide heren staan er goed op bij De Haan. “Ik vind dat Gerald dit seizoen goed bezig is en denk dat hij echt iets aan ons team kan toevoegen, zowel binnen als buiten het veld. Als hij fit blijft, neem ik hem mee”, zei de trainer over Sibon. Ook Wielaert kreeg een compliment. “Ik vind dat hij heel aardig naar voren toe kan voetballen en verdedigers die dat kunnen, hebben we nog niet echt.”

Over ex-Ajacied Maduro, die gezien zijn leeftijd geen dispensatie hoeft te krijgen, was De Haan helder. De middenvelder van Valencia behoort tot de voorlopige EK-selectie van Marco van Basten, maar gezien de voorgaande interlands is de kans reëel dat hij hiervoor nog afvalt. In dat geval, grijpt De Haan zijn kans en wordt Maduro nog toegevoegd aan de groep voor Peking. “Hedwiges kan niet alleen vlak voor de verdediging spelen, maar eventueel ook centraal achterin. Ook híj kan eventueel voor meer opbouwend vermogen van achteruit gaan zorgen”, aldus de coach.

Related posts