Blind krijgt werkstraf van 180 uur en rijontzegging van 16 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk

Danny Blind is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens het veroorzaken van een verkeersongeval. De nieuwe manager technische zaken van Ajax werd schuldig bevonden aan het veroorzaken van een verkeersongeluk. In december 2006 botste hij in de buurt van de Amsterdam Arena achterop de auto van een vrouw die daardoor een whiplash op liep. Blind kreeg ook een rijontzegging van zestien maanden, waarvan tien voorwaardelijk.

De rechtbank acht het bewezen dat Blind te hard heeft gereden toen hij bij de Amsterdam Arena inreed op een auto die met pech stilstond. De 48-jarige bestuurster kan nog altijd niet werken. Haar 1-jarige kleinkind, die op de achterbank zat, kwam er wonderwel vanaf met een bloedneus. Blind heeft zich vanaf het eerste moment bekommerd om het welzijn van de vrouw. Tijdens de zitting bleek dat hij haar geregeld belt en haar elke maand een bezoek brengt.

Zowel het OM als de rechtbank hebben rekening gehouden met de rol die Blind nog altijd speelt bij het herstel van het slachtoffer. In een brief die tijdens de zitting werd voorgelezen, schrijft de vrouw dat zijn bezorgdheid en interesse hebben geholpen bij de verwerking van het ongeval.

Related posts