Twente wil Koster als trainer

Adrie Koster is de voornaamste kandidaat om de nieuwe hoofdcoach te worden van FC Twente. Dat werd zondagavond gemeld in het tv-programma Studio Voetbal. De interim-trainer van Ajax zou in gesprek zijn met de Tukkers om vanaf komende zomer de touwtjes in handen te nemen. FC Twente is op zoek naar een nieuwe coach omdat Fred Rutten komend seizoen aan de slag gaat bij Schalke 04.

Op 9 oktober 2007 werd Koster aangesteld als trainer van Ajax. Hij volgde de naar Chelsea vertrokken Henk ten Cate op. Ajax heeft met Koster lang meegedaan voor het kampioenschap, maar moest in PSV uiteindelijk toch de meerdere erkennen. Even was er sprake van dat Koster bij PSV aan de slag zou gaan als assistent van Huub Stevens, maar Marco van Basten wilde de Zeeuw graag behouden voor het trainerschap van Jong Ajax.

De naam van Koster zingt in Enschede al langer rond. Twee weken geleden schreef de Twentsche Courant Tubantia al dat de coach de grootste kandidaat is om zowel trainer als technisch manager te worden in het Arke Stadion. Koster zou met FC Twente al een akkoord hebben bereikt over een contract voor twee seizoenen.

Mocht Koster met Ajax de voorronde van de Champions League mislopen, dan kan hij met FC Twente zijn aspiraties proberen waar te maken indien hij daadwerkelijk in Enschede aan de slag gaat. De eerste wedstrijd tussen beide teams werd door FC Twente met 2-1 gewonnen in Emmen.

Related posts