Huntelaar: ‘Ik wil graag kampioen worden met Ajax maar in ieder geval volgend jaar Champions League spelen’

Klaas-Jan Huntelaar heeft een aantal redenen om na afloop van het seizoen Ajax niet te verlaten. Een daarvan was al bekend: De aanstelling van Marco van Basten als hoofdcoach en de komst van Dennis Bergkamp als stagiair. Maar er zijn meer redenen: ‘Ik ben nog geen kampioen met Ajax geworden. Als ik terugkijk, zou ik graag een keer met Ajax kampioen zijn geworden. Dat zou dus ook een reden zijn om hier te blijven’, aldus Huntelaar.

Vooral de komst van Van Basten en Bergkamp is heel belangrijk voor Huntelaar. ‘Klopt!’ aldus de spits. ‘Ik heb bewondering voor wat ze hebben gepresteerd. Het is voor mij als spits de crème de la crème om mee te werken. Twee voormalige spitsen waarvan ik ontzettend veel kan leren. Daar sta ik ook voor open. Zoiets kan zeer belangrijk worden als ik straks mijn beslissing maak.’

In het supportersblad geeft de topscorer van de eredivisie echter ook een beweegreden om te vertrekken. ‘Een nieuwe sportieve uitdaging is de enige reden om te vertrekken. Er zijn clubs die momenteel meer middelen hebben om meer succes te bereiken,’ aldus Huntelaar. ‘Als er echt een grote club interesse in mij heeft en ze willen me als eerste spits, dan sta ik daar voor open. Ik wil volgend seizoen Champions League spelen, dus ga niet naar een andere club die geen Champions League speelt.’

De international geeft ook aan dat hij nog geen knoop heeft doorgehakt. ‘De buitenwereld zit daar veel scherper op dan ikzelf. Ik wacht gewoon rustig af en wil eerst presteren in de play-offs en op het EK. Misschien horen jullie tussentijds iets, misschien daarna. Dat zie ik wel. Iedereen wil horen dat ik blijf of dat ik wegga. Dat weet ik, maar dat heb ik op het moment niet zelf in de hand.’

Related posts