Gouden Schoen: Fabiano kan derde plaats Huntelaar nog in gevaar brengen

Klaas-Jan Huntelaar dreigt van het podium in het Gouden Schoen-klassement te kukelen. Gisteravond ging Daniel Güiza van Real Mallorca Huntelaar voorbij door in de blessuretijd zijn ploeg langs FC Barcelona te schieten: 2-3. Daardoor staat Huntelaar nu derde.

Huntelaar zal volgende week met een schuin oog de tussenstand van Sevilla – Athletic de Bilbao in de gaten houden. Een doelpuntje is voor Sevilla’s Luis Fabiano genoeg om het bronzen muiltje van de Achterhoeker te stelen. Van zijn concurrenten Emmanuel Adebayor (Arsenal) en Fernando Torres (Liverpool) is Huntelaar af: de Premier League was zondag toe aan zijn laatste speeldag.

Huntelaar maakte veruit de meeste goals maar door een waardering die gehanteerd wordt worden doelpunten in Spanje, Engeland en Italië dubbel geteld en goals in de Nederlandse competitie slechts als 1,5.

Stand Gouden Schoen per 12 mei:
1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 31 goals, 62 punten
2. Daniel Güiza (Real Mallorca) * – 25 goals, 50 punten
3. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) – 33 goals, 49,5 punten
4. Emmanuel Adebayor (Arsenal) – 24 goals, 48 punten
Fernando Torres (Liverpool) – 24 goals, 48 punten
Luis Fabiano (Sevilla) * – 24 goals, 48 punten

Related posts