Ajacieden schieten Oranje U17 naar halve finale

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft de halve finale van het EK in Turkije gehaald. Dankzij doelpunten van de Ajacieden Geoffrey Castillion en Ricardo van Rhijn won Oranje met 2-0 van Schotland. Omdat concurrent Servië met 0-0 gelijkspeelde tegen poulewinnaar Turkije eindigde Nederland als tweede in de poule. Dat heeft als gevolg dat Oranje dinsdag titelverdediger Spanje ontmoet. Turkije treft in de andere halve finale Frankrijk.

Het doelpunt van Geoffrey Castillion betekende zijn tiende treffer in het shirt van Onder 17. De spits van Ajax is daarmee topscorer aller tijden in deze leeftijdscategorie. Een positie die hij moet delen met oud FC Twente-spelers Jan Vennegoor of Hesselink en Collins John.

Behalve Castillion en Van Rhijn speelden ook de Ajacieden Roly Bonevacia en Rodney Sneijder vanaf het begin mee. Sneijder werd in de 58ste minuut vervangen. In de 24ste minuut was Lorenzo Ebecilio al ingevallen voor Youness Mokthar.

Related posts