Huntelaar verliest in (ongelijke) strijd om Gouden Schoen tweede plaats aan Dani Güiza

Klaas Jan Huntelaar is zijn tweede plaats, achter Christiano Ronaldo van Manchester United kwijt geraakt aan Dani Güiza van Real Mallorca. Güiza scoorde woensdagavond tegen Osasuna (2-1 winst) alweer zijn 25ste competitietreffer van het seizoen. Huntelaar mag nog van geluk spreken dat een andere veelscorende spits uit de Primera División; Luis Fabiano, wederom niet tot scoren kwam. De aanvaller van Sevilla draaide woensdagavond tegen Racing Santander (0-3 winst) voor het vijfde opeenvolgende duel opnieuw bijzonder stroef.

Hoewel Güiza en Luis Fabiano nog twee kansen hebben hun seizoenstotaal op te voeren, lijkt Cristiano Ronaldo zich weinig zorgen te hoeven te maken over het veroveren van de Gouden Schoen. De Portugees van Manchester United blijft ruim aan kop en komt zondag op de laatste speeldag tegen Wigan Athletic nog in actie.

Niet helemaal eerlijk
Emmanuel Adebayor en Fernando Torres hebben komend weekeinde tevens de laatste mogelijkheid om een podiumplaats te bemachtigen. Voor Luca Toni duurt de Bundesliga nog twee speeldagen. Helemaal eerlijk is de strijd niet: In Spanje en Engeland is de competitie doordat er 20 teams spelen 4 wedstrijden langer terwijl de mogelijke treffers van Huntelaar in de play-offs niet mee tellen in het klassement. Bovendien tellen treffers in Spanje en Engeland dubbel mee en die in Nederland slechts als 1,5. Vreemd is dat dit ook voor penalties geldt.

Stand Gouden Schoen:
1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 30 goals, 60 punten
2. Dani Güiza (Real Mallorca) – 25 goals, 50 punten
3. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) – 33 goals, 49,5 punten
4. Emmanuel Adebayor (Arsenal) – 24 goals, 48 punten
5. Luis Fabiano (Sevilla) – 23 goals, 46 punten
6. Fernando Torres (Liverpool) – 23 goals, 46 punten
7. Luca Toni (Bayern München) – 21 goals, 42 punten

Related posts