Door Ajax afgelopen zomer begeerde François Sterchele omgekomen bij auto-ongeluk

Belgisch international François Sterchele is in de nacht van woensdag op donderdag dodelijk verongelukt. De 26-jarige speler van Club Brugge verloor de controle over zijn auto en botste tegen een boom aan, waarna hij in een maisveld tot stilstand kwam. Hij was op slag dood. Het ongeluk gebeurde vlakbij Beveren, ten westen van Antwerpen.

Sterchele verruilde vorig jaar Germinal Beerschot voor Club Brugge. Bij Beerschot werd hij topscorer in de Belgische Jupiler League. De aanvaller speelde vier interlands en kon ook rekenen op interesse van zowel Ajax, feyenoord als SC Heerenveen.

Op zwart
Club Brugge besloot direct de training van donderdag te schrappen. De website van Club Brugge is inmiddels op zwart gegaan. Wie de site opent, ziet enkel een foto van de overleden spits. Brugge wil zaterdag wel gewoon spelen tegen Westerlo. “We hebben even overwogen om niet te spelen, maar uit respect voor François doen we het wel”, zei algemeen directeur Filips Dhondt. Een dag eerder richt Club een rouwkapel in.

Aanvoerder Sven Vermant zal een van de eersten zijn om daar het rouwregister te tekenen. “In naam van de hele spelersgroep betuig ik de familie van François ons medeleven. We verliezen een goede vriend en fantastische ploegmaat”, aldus Vermant tegen Sporza. “We moeten bruusk afscheid nemen en dat dringt nog niet door. De hele kleedkamer zat er wezenloos bij.”

Sterchele heeft Club de laatste maanden veel moois bezorgd. De international en voormalig topscorer van België scoorde elf maal in de Jupiler League. “Hij begon schitterend bij ons, met twee doelpunten in zijn eerste wedstrijd”, vertelde D’Hooghe. “Wie had toen gedacht dat we nu hier zo zouden zitten? Het fatum van het leven…”Zie ook eerdere berichten:
20 juli 2007:Sterchele niet naar Ajax, Feyenoord of Heerenveen maar naar Club Brugge
11 juli 2007:Sterchele wijst Heerenveen af maar naast Ajax nu ook in belangstelling van Feyenoord
16 juni 2007:Sterchele tekent niet bij Anderlecht, Ajax voorlopig niet in beeld
15 juni 2007:Sterchele kiest voor Anderlecht
8 juni 2007:Sterchele lijkt voor Anderlecht te gaan kiezen
31 mei 2007:Sterchele is behoorlijk aan de prijs; Ook Heerenveen en Anderlecht in de markt
30 mei 2007:‘Ajax meldt zich officieel voor Belgisch topscorer Sterchele’
23 mei 2007:‘Belgische topscorer Sterchele genoemd bij Ajax’

Related posts