Castillion helpt Oranje U17 aan zege op Servië: 1-0

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar heeft op het EK in Turkije de eerste zege binnen. Dankzij een treffer van Ajacied Geoffrey Castillion won Oranje de tweede poulewedstrijd met 1-0 van Servië. Na verlies in de openingswedstrijd (3-0 tegen Turkije) moest Oranje eigenlijk wel winnen van Servië om nog kans te maken op een plaats in de halve finales en dankzij Castillion gebeurde dat ook. De speler van Ajax B1 scoorde na ruim een half uur. Castillion omspeelde knap zijn direct tegenstander en schoot vanuit een onmogelijke hoek, hij stond bijna op de achterlijn, de bal achter de Servische doelman. De Serviërs voerden in de tweede helft de druk op, maar slaagden er niet meer in op gelijke hoogte te komen.

Castillion was niet de enige Ajacied die woensdag meespeelde bij Oranje. Ricardo van Rhijn, Rodney Sneijder, Lorenzo Burnet en Roly Bonevacia begonnen in de basis, Lorenzo Ebicilio viel in de 72ste minuut in. Een andere Ajacied; Dico Koppers, bleef het gehele duel op de bank.

Oranje sluit zaterdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Schotland, de hekkensluiter van de poule. De Schotten haalden in twee wedstrijden nog geen punten. Nederland en Schotland staan na twee duels op drie punten. Turkije is koploper. Het gastland won de eerste twee duels en staat op zes punten.

Related posts