De Jong, Vermeer en Schilder in voorselectie Jong Oranje en het Olympisch elftal

Siem de Jong maakt deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje en het Olympisch elftal voor de activiteiten in mei. Ook de verhuurde spelers Kenneth Vermeer en Robbert Schilder horen bij de ‘genomineerden’ van bondscoach Foppe de Haan. Vrijdag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. De activiteiten van Jong Oranje en het Olympisch elftal in mei worden gezamenlijk afgewerkt.

Jong Oranje speelt vrijdag 23 mei een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zwitserland. Aan dat duel mogen de spelers die in 1985 of eerder geboren zijn niet meedoen. Tijdens het vierlandentoernooi in Zweden (24 mei – 1 juni) is het de beurt aan het Olymisch elftal. Aan dit toernooi mogen alle geselecteerde spelers meedoen. De Haan heeft Roy Makaay, Rob Wielaert en Gerald Sibon geselecteerd als dispensatiespelers

Voorlopige selectie Jong Oranje/Olympisch elftal:
Doel:
Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Willem II).
Achterhoede: Edson Braafheid (FC Twente), Ryan Donk (AZ), Jeroen Drost (NEC), Tom Hiariej (FC Groningen), Calvin Jong-A-Pin (Heerenveen), Milano Koenders (AZ), Christiaan Kum (ADO Den Haag), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (FC Utrecht), Rob Wielaert (FC Twente), Gianni Zuiverloon (Heerenveen).
Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Lorenzo Davids (NEC), Jonathan De Guzman (Feyenoord), Siem De Jong (Ajax), Willem Janssen (Roda JC), Kees Luijckx (Excelsior), Geert-Arend Roorda (Heerenveen), Robbert Schilder (Heracles Almelo), Ruud Vormer (AZ).
Voorhoede: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Istvan Bakx (KV Kortrijk), Roy Beerens (Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Leroy George (FC Utrecht), Roy Makaay (Feyenoord), Stefan Nijland (FC Groningen), Gerald Sibon (Heerenveen), Evander Sno (Celtic, 9-4-1987).

Related posts