Danny Blind terug bij Ajax als nieuwe Technisch Directeur

Danny Blind keert terug bij Ajax. De technisch directeur van Sparta verruilt zijn post in Rotterdam voor dezelfde functie in Amsterdam, die vacant was na het opstappen van Martin van Geel. Ajax bevestigt het nieuws op zijn website. Van Geel vertrekt omdat hij door het aantrekken van de nieuwe coach Marco van Basten bevoegdheden in moet leveren. Dat omdat Van Basten meer macht krijgt dan de vorige trainers. Blind (46) begint op 25 mei aanstaande aan zijn nieuwe functie in de ArenA. Hij tekent tot medio 2012.

De Zeeuw was in het verleden al in diverse functies actief bij Ajax. Vooral als speler was hij succesvol. Hij was trainer van de A1 en later was hij ook anderhalf seizoen hoofdcoach in Amsterdam. In 2006 werd hij echter ontslagen en opgevolgd door Henk ten Cate.

Related posts