Blind: ‘Deze aanbieding kon ik niet laten lopen’. Ook Van Basten blij met komst Blind

Met het ondertekenen van een contract als technisch manager tot en met de zomer van 2012, keert Danny Blind vanaf 25 mei al terug bij de club waar hij zoveel successen vierde. “Ik had er rekening mee gehouden dat ik pas over twee a drie jaar terug kon keren, maar de mensen waarmee ik moeite had zijn nu plotseling verdwenen”, aldus Blind. Hij doelt waarschijnlijk op Jaakke, Fontein en/of Van Geel. “Er komt een nieuwe wind bij Ajax en ze hebben mij teruggevraagd. Dat had ik niet zo ingeschat, maar natuurlijk wil ik deze kans nu pakken”.”Er zijn twee clubs in mijn leven die een belangrijke rol hebben gespeeld, Ajax en Sparta,” aldus Blind op de website van Ajax.

‘Toen ik vorig jaar een contract als technisch directeur tekende bij Sparta Rotterdam voor de duur van 4 jaar, was dat in de vaste overtuiging om dat contract ook uit te dienen,’ aldus de oud-international. ‘Toch hebben wij in het contract voorwaarden opgenomen die het mogelijk maken om naar Ajax te gaan wanneer die situatie zich zou aandienen. Ik heb de afgelopen periode met bijzonder veel plezier bij Sparta gewerkt, maar deze aanbieding van Ajax kan ik simpelweg niet laten lopen.’

Van Basten blij met de komst van Blind
‘Ik ben heel blij met de komst van Danny,’ aldus Marco van Basten op de website van Ajax. ‘Door het vertrek van Martin van Geel zouden erg veel zaken op mijn bord terechtkomen. En ik wil mij kunnen focussen op het eerste elftal.’

‘Het was noodzakelijk dat er zo snel mogelijk iemand bij zou komen,’ vervolgt Van Basten. ‘Er zijn belangrijke maanden aangebroken bij Ajax die van invloed zijn op de komende seizoenen en ik heb mijn volle aandacht nodig bij het Nederlands elftal. Met Danny komt er iemand die de ins en outs van deze wereld kent en die kwaliteit toevoegt aan ons team. Ik heb veel vertrouwen in hem. We hebben uitvoerig over de taakverdeling gesproken en ik kijk erg uit naar de samenwerking.’

Zie ook eerdere bericht:
> Danny Blind terug bij Ajax als nieuwe Technisch Directeur

Related posts