Verbeek: Van Egmond is slecht, hij marchendeert

Na afloop van de Plee-off wedstrijd tegen Ajax, toonde Gertjan Verbeek zijn teleurstelling op de arbitrage. Vooral scheidsrechter Dick van Egmond moest het ontgelden bij de friese oefenmeester. Als je naar Amsterdam moet en je weet dat Van Egmond de fluit hanteert, dan weet je dat het moeilijk wordt, aldus Verbeek.

Desondanks moeten we natuurlijk bij ons zelf te rade gaan en verliezen we niet van de scheidsrechter, maar van Ajax. Maar als je ziet dat die man, Michael Bradley in het begin van de wedstrijd een gele kaart geeft dan voel je het niet aan. Op dat moment was er helemaal geen sprake van een sfeer die dat aanroept. De tweede gele kaart was overigens wel een terechte, en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Deze scheids is gewoon slecht en niet eerlijk. Emanuelson maakt in de tweede helft een forse overtreding onder zijn ogen en dat wuift hij weg, terwijl hij goed weet dat het Emanuelson zijn tweede is en dus rood.
‘Ik vind het zelf een heel slechte scheidsrechter, maar daar kan die man verder ook niets aan doen. Hij fluit overigens aan beide kanten slecht, het is geen leugenaar. Maar hij marchendeert wel. Dat vind ik gewoon niet kunnen’, aldus Verbeek.

Verbeek heeft hiermee weer aardig gescoord binnen het elite-korps van Jaap Uilenberg. Ook Willem van Hanegem uit elke week weer zijn frustraties richting de arbitrage, en aangezien de scheidsrechters ook mensen zijn, zullen zij het in de ogen van Verbeek en Van Hanegem nooit goed doen. Ajax-Feyenooit voor volgend seizoen: Dick je bent welkom!

Related posts