Ajax wint in Heerenveen en zet belangrijke stap richting finale play-offs: 1-2

Ajax heeft vandaag een belangrijke 1-2 zege geboekt in de eerste ronde van de play-offs om een plek in de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen in Friesland met 1-2 van sc Heerenveen, maar de score had veel groter uit moeten vallen.

Ajax speelde in het Abe Lenstra Stadion een degelijke wedstrijd, maar slaagde er de eerste helft niet in om te scoren. De eerste kans was voor uitblinker Luis Suárez, die alleen op het Friese doel af ging, maar zich de bal liet ontfutselen door doelman Rob van Dijk. Ook raakte Kenneth Perez de paal en kwam een inzet van Dennis Rommedahl tegen de onderkant van de lat. Kort na rust werd Van Dijk wel gepasseerd. Een verre uittrap van Maarten Stekelenburg belandde voor de voeten van Suarez, die goed doorzette en de keeper omspeelde: 0-1.

In de 71ste minuut verkeek Heitinga zich op een voorzet vanaf de rechterkant, waarna Gerald Sibon zomaar, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker binnen kon koppen. Diezelfde Heitinga herstelde vijf minuten later zijn fout. Uit een voorzet van Bruno Silva kopte hij de beslissende 1-2 binnen. Dat was ook de eindstand, al kreeg Ajax nog enkele goede mogelijkheden om verder uit te lopen. De tweede wedstrijd in Amsterdam wordt aanstaande maandag; 5 mei, gespeeld.SC Heerenveen-Ajax 1-2 (0-1)
0-1 Luis Suarez (’61)
1-1 Sibon (’71)
1-2 John Heitinga (’76)

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 23000
Kaarten: Geel: Heitinga (Ajax)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Rasmus Lindgren, Urby Emanuelson, Gabri, Kenneth Perez, Edgar Davids (’56 Siem de Jong), Dennis Rommedahl (’82 Jeffrey Sarpong), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez (’86 Kennedy Bakircioglu)

Opstelling Heerenveen:
Van Dijk, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag (’82 Paulo Henrique), Jong-a-Pin, Roorda, Grindheim, Bradley, Pranjic, Beerens (’87 Poulsen), Sibon

Related posts