‘Ajax zet haar zinnen op ‘nieuwe Ronaldinho’ Lulinha(18)’

Volgens voetbalcentraal.nl is Ajax nadrukkelijk in de markt voor ‘een van de grootste talenten van Brazilië. Het zou gaan om het 18-jarige wonderkind Luiz Marcelo Morais dos Reis, beter bekend als: Lulinha, momenteel onder contract bij het Braziliaanse Corinthians. De Braziliaan, die in eigen land de nieuwe Ronaldinho genoemd wordt, leek eerder al dicht bij een overstap naar de Europese velden. In de winterstop was Chelsea dicht bij een overnamen, maar de jongeling tekende uiteindelijk een nieuw contract bij de Braziliaanse topclub tot 2012. Lula kan pas deze zomer de overstap naar Europa maken, omdat hij pas in april 18 jaar oud wordt.

Naast Chelsea werd hij eerder al gelinkt aan onder andere Barcelona en AC Milan. Nu mag het wonderkind daar ook Ajax bij rekenen, zo meldt CorinthiansFans , de fansite van de club. Gerrie Mühren is verantwoordelijk voor het scoutverslag van de jonge balgoochelaar.

Of Ajax ook daadwerkelijk Lulinha binnen gaat halen valt te betwijfelen: De Brazilianen zoudenveel geld willen zien voor het talent. Volgens Corinthian’s President Andres Sanchez zal een Europese club 35 miljoen euro moeten neertellen. Het bedrag zou bij een vertrek van Huntelaar naar Real Madrid, de club die 35 miljoen euro zou over hebben voor de diensten van de aanvaller, geen probleem mogen zijn maar of Ajax zover wil gaan. Maar wellicht zoals Van Basten het eerder zei: ‘Het geld moet weer op het veld staan’.

Lulinha is geboren in Maua, São Paulo. Op 8-jarige leeftijd kwam hij bij de jeugdopleiding van Corinthians. Met het Braziliaanse team onder 17 won hij het Zuid-Amerikaanse kampioenschap en scoorde daarin 12 goals in 7 wedstrijden.

Hieronder een filmpje van de Braziliaan:

Related posts