Ajax ging met aantrekken Cvitanich niet over een nacht ijs

Ajax is met het aantrekken van Darío Cvitanich niet over een nacht ijs gegaan. De afgelopen maanden is hij live aan het werk gezien door de scoutingstaf, door de opgestapte technisch directeur Martin van Geel en ook nog eens door de nieuwe stafleden John van ’t Schip en Rob Witschge.

Van ’t Schip en Witschge zagen Cvitanich beiden aan het werk tijdens scoutingstrips naar Argentinië. Van ’t Schip zag de spits al kort nadat hij eind februari zelf bij Ajax tekende. Van Basten is afgegaan op alle rapporten en beelden die er lagen. Door zijn verplichtingen bij de KNVB was hij niet in de positie om Cvitanich zelf te gaan bekijken.

De Argentijn die ook een Kroatisch paspoort bezit, is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. In theorie heeft Ajax met hem een vervanger binnen voor het geval Klaas-Jan Huntelaar deze zomer wil vertrekken. Volgens het Algemeen Dagblad is Cvitanich echter vooralsnog gekocht met de intentie om hem naast de topscorer te laten spelen.

De 23-jarige Argentijn vloog na alle plichtplegingen maandagmiddag weer terug naar Argentinië, waar hij met Banfield nog middenin het seizoen zit. Het betekent dat de spits zich begin juli met een trainingsvoorsprong bij Ajax meldt voor zijn start op de Nederlandse velden. Hij wordt bij Ajax de zesde Argentijn na Iván Gabrich, Mariano Juan, Mauro Rosales, Gastón Sangoy en Sebastián Rusculleda.

Related posts