Bakircioglu weet niet waar hij aan toe is

Kennedy Bakircioglu weet niet of zijn toekomst nog bij Ajax ligt. De aanvaller kwam in zijn eerste seizoen, mede door blessures, slechts achttien wedstrijden in actie. Daarin kon hij het Ajax-publiek én trainer Adrie Koster niet overtuigen. Volgend seizoen hoopt hij onder de nieuwe trainer, Marco van Basten, meer kansen te krijgen.

Bakircioglu weet echter niet of hij überhaupt wel mag blijven. “Nu Martin van Geel weg is, weet ik niet waar ik aan toe ben”, aldus de Zweed in Sportweek. “Wat de nieuwe coach Marco van Basten met mij van plan is, is nog een raadsel. Ik hoop dat hij met me verder wil.” Van Geel stapte vorige week op, nadat Uri Coronel gekozen was als nieuwe voorzitter. Coronel had in het evaluatierapport flinke kritiek geuit op de technisch directeur.

Overigens is Bakircioglu er van overtuigd dat het seizoen anders was gelopen als hij in de openingsfase van de competitie geen blessure had opgelopen. “Ik begon het seizoen goed, maar raakte geblesseerd aan een buikspier, eind september. Dat heeft mijn ritme gebroken. Na mijn rentree kon ik de vorm niet meer vinden en verloor ik mijn zelfvertrouwen. Zelfs op mijn trap, normaal gesproken mijn wapen, kon ik niet meer bouwen.”

Toch heeft hij de hoop op een goed slot van het jaar nog niet opgegeven. “Ik hoop dat ik tijdens de play-offs nog in aktie kom. Ik wil dolgraag naar het EK met Zweden.”

Related posts