Ajax niet vervolgd voor ongeregeldheden Psv-Ajax

De KNVB zal Ajax niet verder gaan vervolgen, inzake de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd psv-Ajax. De aanklager van de KNVB melde dinsdag dat de zaak geseponeerd is. De voetbalbond had een onderzoek ingesteld naar vermeend wangedrag van Ajax-fans.

Psv deed na afloop van de wedstrijd aangifte bij de politie, omdat zij vonden dat een groep Ajax-supporters vernielingen hadden aangericht. Er zou een vluchtdeur kapot getrapt zijn, waardoor een groep van dertig fans het vak konden verlaten. Volgens psv raakten hierbij stewards en supporters gewond door rondvliegende brandblussers en vuurwerk.
Volgens de KNVB is er echter geen aanleiding om maatregelen te nemen tegen Ajax of de supporters, en heeft hiermee de zaak dus definitief geseponeerd.

Een reden geeft de voetbalbond niet maar insiders weten natuurlijk dat de psv-stewards zelf in de fout zijn gegaan door de vluchtdeur zelf te openen waarna de Ajax-fans er handig gebruik van maakten door de steward opzij te zetten. Foutje; bedankt!

Related posts