Zilveren schoen lonkt voor Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar staat nog steeds op de tweede plaats in het Gouden schoen klassement. Afgelopen weekeinde wist zijn directe belager in het klassement, Luis Fabiano, niet te scoren voor zijn club Sevilla.

In Engeland kreeg Fernando Torres rust bij zijn club Liverpool. De op de zesde plaats staande Emmanuel Adebayor kan maandagavond nog stijgen in het klassement. Hij speelt met zijn club Arsenal tegen laagvlieger Derby County. Dani Guiza wist wel te scoren. De speler van Real Mallorca staat inmiddels op plaats vijf. Koploper Cristiano Ronaldo is zo goed als zeker winnaar van de gouden schoen. De speler van Manchester United kan niet meer ingehaald worden door Huntelaar, omdat de play-offs niet mee tellen voor het klassement.

Stand Gouden Schoen:

1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 28 goals, 56 punten
2. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) – 33 goals, 49,5 punten
3. Luis Fabiano (Sevilla) – 23 goals, 46 punten
4. Fernando Torres (Liverpool) – 22 goals, 44 punten
5. Dani Güiza (Real Mallorca) – 22 goals, 44 punten
6. Emmanuel Adebayor (Arsenal) – 21 goals, 42 punten
7. Luca Toni (Bayern München) – 21 goals, 42 punten

Related posts