Colin voelt zich niet begrepen door Koster

Jürgen Colin doet in De Telegraaf een boekje open over de huidige situatie bij Ajax. De veelbekritiseerde verdediger zegt alles op zich af te laten komen en uit te kijken naar de komst van Marco van Basten. “Ik train om mezelf fit te houden en wacht op Van Basten.” Het vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea pakte voor Colin volledig verkeerd uit. “Ten Cate was een man die mij kon raken. Bij NAC zette hij me ooit een keer op de bank tegen Groningen terwijl ik niks verkeerd had gedaan. Ik was niet zozeer bang voor hem, maar wel voorzichtig, want hij kon soms grof uit de hoek komen.”

“Daarom heb ik mijn zaakwaarnemer gevraagd of hij met Ten Cate wilde praten. Die legde uit dat het in zijn ogen even te makkelijk voor me was geworden. Ik kom soms zó rustig over in het veld dat het lijkt of ik ongemotiveerd ben. Hij wilde me even wakker schudden. De volgende wedstrijd stond ik er weer in. Vanaf dat moment was het knallen.”

Koster
Adrie Koster is volgens Colin de tegenpool van Ten Cate. “Bij Koster heb ik het gevoel dat hij mij niet aanvoelt. En ik ben niet de enige. Zelfs van jeugdspelers die met ons meetrainen hoor ik soortgelijke verhalen. In januari speelde ik drie wedstrijden achter elkaar. Iedereen was tevreden. Daarna zat ik opeens op de tribune. Waarom? Welke trainer doet zoiets? Ik moest bij Koster komen. Hij zei: ’Je bent de laatste tijd goed bezig, maar je zit er niet bij. Met deze achttien spelers die meegaan, denken we de wedstrijd te kunnen winnen.’ Met andere woorden: met mij konden ze die wedstrijd niet winnen. En dat zeg je uitgerekend tegen een speler die het al moeilijk heeft…”

Ondanks zijn geringe speeltijd werd eerder dit seizoen toch de optie in zijn contract gelicht. Colin staat op aandringen van Van Basten nog twee jaar op de Amsterdamse loonlijst, maar moest het wel van zijn zaakwaarnemer horen. “Technisch directeur Martin van Geel at bijna elke dag met de groep mee. Waarom dan niet rechtstreeks tegen mij praten? Koster heeft me niet eens gefeliciteerd. Hij vroeg of ik er goed over had nagedacht… Mijn relatie met hem is strikt zakelijk. Als Edgar Davids of Kenneth Perez iets zegt, zal ik erover nadenken. Als de trainer iets zegt, denk ik: het zal wel.”

“Ajax lijkt een fantastische club, maar alleen als het goed gaat”, benadrukt de verdediger. “Intern is er een hoop rotzooi. Diverse spelers kwamen naar me toe. Ze vinden het pijnlijk dat ik op de tribune moet zitten. De komst van Samuel Kuffour was ook een motie van wantrouwen. Sindsdien laat ik alles maar op me afkomen. Ik train om mezelf fit te houden en wacht op Van Basten.”

Related posts