Ajax maakt geen haast met zoeken naar nieuwe algemeen directeur

Ajax heeft geen haast met het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur als opvolger van Maarten Fontein. Sinds het vertrek van de Leidenaar neemt Henri van der Aat de honeurs waar als ad-interim. Het ziet er naar uit dat hij deze functie voorlopig ook nog even zal bekleden. Uri Coronel, die door de ledenraad werd aangewezen als opvolger van de vertrokken voorzitter John Jaakke, wil de tijd nemen om een opvolger van Fontein aan te wijzen. “Op die positie vloeit nu geen bloed”, verklaarde hij tegenover AD/Sportwereld.

Naar aanleiding van het onderzoek naar het bestuursmodel en het technische beleid, waaraan Coronel leiding gaf, stapte het bestuur op en maakte technisch directeur Martin van Geel deze week bekend dat ook hij afscheid zal nemen van Ajax. Coronel meldt echter dat niet alle punten snel behandeld hoeven te worden. “Het rapport is inderdaad de basis, maar we hoeven niet alle punten uit het rapport binnen drie maanden door te voeren. We gaan eens rustig bekijken hoe we verder gaan.”

Related posts