‘Van Basten-panel’ roept Sulejmani uit tot grootste talent van dit seizoen

Miralem Sulejmani is uitgeroepen tot het voetbaltalent van het jaar. De jury van de Johan Cruyff Foundation gaf de Servische spits de voorkeur boven Luigi Bruins en Dirk Marcellis. Een deskundige jury huldigde Sulejmani. Dat panel had een flink Ajax gehalte en bestond uit Johan Cruijff, Marco van Basten, Danny Blind, Wim Jonk, Adrie Koster, John van ’t Schip en verder Willy Dullens, Willem van Hanegem, Wim Jansen, Bert van Marwijk, en Sef Vergoossen. De aanvaller van SC Heerenveen maakte indruk met zijn spel en zijn productie van vijftien doelpunten en tien assists.

‘Dit is echt fantastisch’, reageert Sulejmani, die onder meer in de voetsporen treedt van Arjen Robben, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay. ‘Natuurlijk weet ik wat deze prijs inhoudt. Ik vond het geweldig dat Afellay zijn Cruijff Court vorig seizoen aan Marokko schonk. Ik weet ook bijna zeker dat ik mijn veldje in mijn geboorteland laat aanleggen.’

Sulejmani werd enkele weken geleden al in verband gebracht met Ajax (zie eerdere berichten hieronder)

Zie ook eerdere berichten:
07-04-2008: Verbeek: ‘Ook Feyenoord geïnteresseerd in Sulejmani’
07-04-2008: ‘Transfer van Sulejmani van SC Heerenveen naar Ajax in ver gevorderd stadium’
01-04-2008: Sulejmani: ‘Voorlopig zit ik hier goed. Ook volgend seizoen.’
31-02-2008: ‘Sulejmani inderdaad in beeld bij Ajax’ maar talent zelf er helemaal niet mee bezig
30-02-2008: Verbeek adviseert Ajax: ‘Ik zou Sulejmani meteen kopen, al kost ie 10 miljoen’
23-02-2008: Alweer een: ‘Ook Sulejmani had op dit moment bij Ajax kunnen spelen’
20-02-2008: Sulejmani niet naar Ajax, PSV of Feyenoord
13-02-2008: Heerenveen wil Sulejmani(19) snel langer vastleggen met Ajax, PSV en Feyenoord op het vinkentouw

Related posts