Urzaiz zag zelf af van langer verblijf bij Ajax

Zondagmiddag na het thuisduel tegen Heracles, heeft Ajax afscheid genomen van Ismael Urzaiz. De Bask die aan het begin van het seizoen overkwam van Athletic de Bilbao heeft geen potten kunnen breken, maar hij had echter wel de mogelijkheid om zijn verblijf bij Ajax te verlengen.

Volgens de Amsterdamse tv-zender AT 5, heeft Urzaiz afgezien van een verlenging van zijn contract. Ajax wilde de ervaren Spanjaard overhalen om nog een jaar achter Klaas-Jan Huntelaar te fungeren als stormram, maar Urzaiz heeft hier van afgezien. Bij Ajax, hoogstwaarschijnlijk de laatste club uit zijn carrière, is de 25-voudig Spaans international niet verder gekomen dan drie invalbeurten. Meestal zit hij op de reservebank. Of nog erger, op de tribune van de Arena, naast zijn maatje, en landgenoot Albert Luque. In het tweede elftal heeft Urzaíz al maanden niet meer gespeeld. En zondag werd hij in de Amsterdam ArenA zelfs al uitgebreid uitgezwaaid, omdat het stadion tijdens de play-offs minder goed gevuld zal zijn. Ere wie ere toekomt of een gênante vertoning?

Related posts