Stef Nijland wees Ajax in winterstop af: ‘Pa vond het verstandig te blijven’

Stef Nijland stond enkele maanden geleden in de belangstelling van Ajax. De aanvaller van FC Groningen verkoos een langer verblijf in het Noorden echter boven een transfer naar Amsterdam. Dit tot tevredenheid van vader en algemeen directeur Hans Nijland. “Er was serieuze interesse”, vertelt Stef Nijland in het Algemeen Dagblad. “Natuurlijk overleg ik in zo’n geval met m’n vader. Wat vind jij de juiste keuze, vroeg ik.” Hans: “Ik zei: ‘Beslis zelf wat het beste voelt.’ Maar hij verlangde mijn oordeel. Laat ik zeggen dat ik zijn besluit bij Groningen te blijven erg verstandig vond.”

“Uiteindelijk is straks een sportieve uitdaging meer waard, maar ik krijg bij Groningen veel vertrouwen en kan nog veel leren”, zo beseft Stef. “Bovendien heb ik hier mijn familie en vrienden om me heen. Ik zag geen reden om zo jong al te vertrekken.”

“Zo’n gesprek met Stef voer ik natuurlijk als vader, niet als directeur van Groningen”, gaat Hans Nijland verder. “Logisch. Ik wil het beste voor mijn zoon. In het begin probeerde ik krampachtig aandacht voor onze band te vermijden, had bijvoorbeeld nooit ingestemd met een interview als dit.”

“Tegen Stef zei ik ook: Als jij in het eerste komt, stap ik op. Maar nu gaat alles zo goed dat niemand er een probleem van maakt. Is er ook niet. Stef is mijn zoon, maar trainer Ron Jans maakt de opstelling. Niet ik. Heel duidelijk. Al heb ik de onderhandelingen over Stefs contract wel aan onze financieel directeur overgedragen. Jammer voor Stef: Erik Mulder is zo zuinig dat hij een dubbeltje doormidden kauwt”, aldus Hans Nijland.

Related posts