Johnny Heitinga goed voor GOUD

John Heitinga is dit seizoen winnaar van de Gouden Schoen. De international vergaarde voor het Voetballer van het Jaar-klassement 206 punten

Daarmee bleef de verdediger, die naar Atletico Madrid vertrekt, Heurelho Gomes (PSV) en Danijel Pranjic (SC Heerenveen) voor.
Gomes eindigde met hetzelfde puntenaantal (201.5) als de aanvallende middenvelder Pranjic op de tweede plaats.

Heitinga had zich nauwelijks een beter afscheid kunnen denken, hoewel hij natuurlijk dolgraag met Ajax de titel had gewonnen. De uitreiking van de Gouden Schoen – dit jaar voor de 27e maal – vindt officieel op maandag 1 september plaats. In Studio 21 van Hilversum worden tijdens een groot voetbalgala de diverse prijzen aangeboden.

Het was een leuk moment tijdens de laatste wedstrijd van Ajax tegen Heracles. In elk geval, dat vond Johnny Heitinga. „Toen ik het vijfde doelpunt maakte, kwam scheidsrechter Luinge naast me lopen en zei: ‘mooi hè, die gouden schoen’. Kennelijk wist hij al dat ik voetballer van het jaar zou worden.”

Hij is er zielsgelukkig mee. „Ik volg het klassement al jaren en vind het een van de leukste klassementen die bestaan. Vooral omdat ik door voormalige topspelers word beoordeeld. Elke maandagmorgen kijk ik gelijk in de krant en zoek de cijfers op. Deze prijs, de mooiste die je als voetballer kunt wensen, heb ik al heel lang in mijn achterhoofd gehad.”

„Op dit moment denk ik nog niet aan Madrid. Eerst met Ajax proberen de voorrondes van de Champions League te halen, dan volgt met Oranje het EK, vervolgens ga ik met vakantie om me eind juli in Madrid te melden voor de eerste training. Maar het zal me zwaar vallen om te vertrekken bij Ajax. Ik heb daar toch liefst zeventien jaar gevoetbald.”


Related posts