Coronel wil snel gesprek met Van Basten en Van Geel om ‘gedonder’ te voorkomen

De nieuwe Ajax-voorzitter Uri Coronel wil zo snel mogelijk om tafel met Marco van Basten en Martin van Geel om ‘duidelijke piketpalen te slaan’, om zo hun verantwoordelijkheden af te bakenen. Coronel vreest dat er zonder die duidelijkheid problemen ontstaan zoals in het recente verleden tussen technisch directeuren en trainers bij Ajax. Hij zei dat maandagavond in het televisieprogramma Het Gesprek. Coronel wil toe naar één duidelijk model voor Ajax. Of een sterke technisch directeur die samenwerkt met een veldtrainer, of een sterke trainer die tevens het technisch beleid voor zijn rekening neemt.

Coronel: ,,Ik wil in eerste instantie kijken of Van Geel en Van Basten samen hun piketpalen zo kunnen slaan, dat de voorzitter niet met gedonder opgezadeld wordt zoals in het verleden. Op andere opties ga ik nog niet vooruitlopen.’’ Coronel doelt er op dat Van Geel en Van Basten er niet itkomen. Zijn ‘andere optie’ is dan naar alle waarschijnlijkheid het vertrek van Van Geel bij Ajax.

Related posts