CLUB BEVESTIGT TRANSFER CVITANICH NAAR AJAX VOOR 11 MILJOEN DOLLAR

De Argentijnse krant Clarin meldt dat het bestuur van de Argentijnse club Banfield gisteravond heeft ingestemd met de transfer van aanvaller Dario Cvitanich naar Amsterdam. Volgens Clarin bezat Banfield 80% van de transferrechten van de 23-jarige spits. Voor 100% van de rechten zou Ajax uiteindelijk een bedrag van 11 miljoen dollar hebben betaald. De krant meldt eveneens dat de aanvaller, gebruikmakend van een schorsing voor de competitie, dit weekend in Amsterdam zal zijn voor de medische keuring. Dinsdag wordt hij weer terugverwacht in Argentinië. Ook de huidige club van de spits; Banfield, heeft op haar eigen website bevestigd dat het akkoord is gegaan met de voorwaarden voor een transfer van de aanvaller naar Ajax. De club bevestigt het bedrag van 11 miljoen dollar. Hij zou voor vijf seizoenen tekenen.

Cvitanich is van Kroatische afkomst en heeft zowel een Argentijns als Kroatisch paspoort. Bij Banfield scoorde hij 24 goals in 75 wedstrijden. Met het aantrekken van Cvitanich heeft Ajax alvast een vervanger in huis voor Klaas Jan Huntelaar, die mogelijk na dit seizoen vertrekt.

Zie ook eerdere bericht incl. video:
‘Spits Darío Cvitanich niet naar Espanyol maar voor 5 seizoenen naar Ajax’

Related posts