Ajax en Heerenveen treffen elkaar mogelijk dit weekend al in play-offs

Voor Ajax en sc Heerenveen beginnen de play-offs mogelijk dit weekend al. De twee clubs spelen samen met FC Twente en NAC Breda om een ticket voor de voorronde van de Champions League. Op 1 mei staat het treffen tussen Heerenveen en Ajax in Friesland gepland. Vervolgens zou op 4 mei de return in Amsterdam moeten plaatsvinden.

De gemeente Amsterdam wil echter niet dat er dan in de hoofdstad gespeeld wordt, vanwege de activiteiten op De Dam rondom de dodenherdenking. De KNVB overweegt daarom om het eerste duel tussen Ajax en Heerenveen aankomende zondag al plaats te laten vinden. Of dit duel dan in het Abe Lenstra Stadion of in de Amsterdam ArenA gespeeld moet worden is vooralsnog niet duidelijk.

Vorig seizoen streden Ajax en Heerenveen in de eerste ronde van de play-offs voor een Champions League-ticket ook al tegen elkaar. Ajax verloor het eerste duel nog wel met 1-0, maar de return werd in eigen huis met 4-0 gewonnen.

Related posts