Zieke Kuffour toch op tijd fit; Vermaelen geblesseerd, Leonardo weer gepasseerd

Samuel Kuffour zit toch bij de selectie van Ajax voor de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen Heracles Almelo. Thomas Vermaelen moet verstek laten gaan met een liesblessure. De Belgische international moest zich afgelopen woensdag tegen FC Groningen (1-2 zege) al na 27 minuten laten vervangen.

Kuffour meldde zich donderdag ziek, maar de Ghanese verdediger was zaterdag weer terug op het trainingsveld. Het verblijf van de oud-speler van AS Roma en Bayern München is vooralsnog nog geen succes. Hij kwam slechts tot twee optredens in de hoofdmacht.

Door het wegvallen van Vermaelen zal linksachter Jan Vertonghen waarschijnlijk naar het centrum doorschuiven en Urby Emanuelson linksback spelen.

Leonardo
Opvallend genoeg ontbreekt Leonardo opnieuw in de selectie. De Braziliaan is al weken fit maar kennelijk door Koster gepasseerd. Zeer vreemd want de Spaanse opa Urzais zit wel wel, net als tegen Groningen, weer bij de selectie emn die had toch ook gewoon in pak afscheid mogen nemen want op het veld heeft ie nauwelijks gestaan.

De volledige selectie
Stekelenburg, Gentenaar, Heitinga, Silva, Emanuelson, Kuffour, Ogararu, Vertonghen, Davids, Gabri, Lindgren, Perez, De Jong, Kennedy, Rommedahl, Huntelaar, Urzaiz en Suarez

Related posts