Koster: ‘Nederlagen tegen Excelsior en FC Twente grootste decepties van het seizoen’

Als Ajax overmorgen Heracles verslaat, prijkt op de balans over de laatste vijf duels voor het einde van de competitie juist maar één nederlaag. Adri Koster: ,,Pas in de winterstop hebben we de selectie op kampioensniveau kunnen brengen. Voor die tijd was het zeker in de breedte veel te krap. Het halen van spelers als Suárez, Lindgren en Perez voorzag in een behoefte. En tegelijkertijd keerden er met Vermaelen en Davids twee gevestigde krachten terug na langdurige blessures. Als wij het hele seizoen hadden kunnen spelen met de selectie die er nu staat, dan waren we allang kampioen geweest.”

Toch was de trainer van Ajax dit seizoen nooit zieker na een wedstrijd, als onlangs na de 2-1 nederlaag bij FC Twente. Die werd geslikt met de danig versterkte ploeg. ,,Dat klopt wel, ja. Die nederlaag is dan ook mijn grootste deceptie van het seizoen, samen met ons verlies in december tegen Excelsior.

,,We verloren die duels in twee verschillende situaties, maar het probleem was hetzelfde: we konden het niet opbrengen om onszelf helemaal te focussen. Als Ajax geen kampioen wordt, zijn dat de twee duurste nederlagen geweest!”

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts