Gabri: ‘Ajax moet zich concentreren op Heracles Almelo’

Ajax kan zondag tegen Heracles Almelo weer beschikken over de Spaanse mannetjesputter Gabri. De middenvelder raakte 16 maart in het duel tegen Willem II geblesseerd aan zijn hamstring en kwam sindsdien niet meer in actie. Gabri hoopt dat Vitesse tegen PSV met de zege aan de haal gaat maar focust zich liever op de wedstrijd van Ajax: “Wij moeten ons concentreren op de wedstrijd tegen Heracles. Onder normale omstandigheden moeten we kunnen winnen. Maar dan moeten we ons wel concentreren en vanaf de eerste minuut fel zijn. En als dat lukt, kunnen we niets anders doen dan hopen. Vorig jaar hebben we geleerd dat alles nog mogelijk is in de laatste speelronde. Het maakt me niet uit hoe het scenario er nu uit komt te zien: als wij maar kampioen worden.”

Of hij zelf de gehele wedstrijd kan spelen tegen Heracles is nog niet zeker. “Ik ben medisch helemaal fit en heb nergens last meer van. Ik train volop mee, maar dat wil nog niet zeggen dat ik alweer een negentig minuten voluit kan spelen. Een hele wedstrijd zou me waarschijnlijk in fysiek opzicht toch wat moeite kosten.”

Related posts