Aad de Mos: ‘Vitesse uit of thuis is een verschilletje: Ajax wordt kampioen’!

Aad de Mos weet al wie zich zondag tot kampioen van Nederland laat kronen: Ajax. “Dat is simpel: Ajax. Het gaat spoken in het Gelredome en wij verslaan PSV. Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat er scherp en geconcentreerd wordt getraind. Door mijn ervaring in de Europese top weet ik dat het goed zit. PSV zal onder de druk bezwijken.”

Ook vorig seizoen speelden Vitesse en PSV tegen elkaar op de laatste speeldag. Destijds werd PSV in Eindhoven kampioen nadat het Vitesse met 5-1 had verslagen. “Het irriteert me dat de indruk wordt gewekt dat ik het kampioenschap toen cadeau heb gedaan. Zo steek ik niet in elkaar,” aldus de trainer van Vitesse in De Telegraaf.

De Mos geeft aan dat er andere factoren een rol spelen in vergelijking met vorig seizoen. “De situatie is nu compleet anders. Voor ons stond er toen niks meer op het spel. Nu wel! We moeten winnen om een kans te houden op Europees voetbal. Cocu is weg. En Vitesse uit of thuis is me ook wel een verschilletje, dacht ik.”

Kicken
Ook clubtopscorer Santi Kolk kijkt uit naar de ontmoeting in het Gelredome. “Reken er maar op dat we heel graag van PSV willen winnen. Ik hoopte vurig dat Ajax FC Groningen zou verslaan, zodat alle aandacht op onze wedstrijd zou komen te liggen,” vervolgt Kolk in het Algemeen Dagblad. “Dat geeft nog een extra stuk motivatie, los van het feit dat je als sportman altijd honderd procent hoort te geven. Ik vind het ‘kicken’ om onder druk te spelen, maar de échte druk ligt natuurlijk bij PSV. Zij hadden allang kampioen kunnen zijn en moeten nu een punt halen. Ik ben benieuwd hoe ze daarmee omgaan.”

Opkletsen
Aan Vitesse zal het in ieder geval niet liggen. “We zullen er zondag opkletsen. We willens onszelf en de supporters iets moois bieden.” Na de thuiswedstrijd nemen Theo Janssen, Gill Swerts en Remo van der Schaaf afscheid van Vitesse. Mogelijk keert ook Kolk na dit seizoen niet meer terug in het Gelredome namens Vitesse. “Voor mij, maar ook voor andere jongens, is de wedstrijd een mooie etalage. Ik heb persoonlijk een goed seizoen gedraaid, maar weet nog niet wat ik ga doen. Ik heb nog een contract tot 2011, maar bij Vitesse zal niet de gedachte leven dat ik de verbintenis helemaal uitdien.”

Bron: Goal.com

Related posts