Nieuwe voorzitter Coronel: ‘Ajax niet de makkelijkste club wel de mooiste!’

Uri Coronel gaat de nieuwe voorzitter worden van Ajax. De 24-koppige ledenraad zien in Coronel de juiste opvolger van John Jaakke, die besloot op te stappen naar aanleiding van het rapport dat uitgerekend Coronel samen met zijn commissie presenteerde. De 61-jarige Coronel heeft lang getwijfeld, maar besloot uiteindelijk toch de klus aan te nemen.

“Je steekt flink je nek uit. Er komt hoe dan ook een hoop kijken bij deze functie”, zegt hij in Sportweek. “Ajax is niet de makkelijkste club, maar wel de mooiste. Ik heb mijn hart laten spreken. Ik houd van Ajax en kon de kriebels niet meer de baas.” Daarnaast voelt hij veel vertrouwen. “Ik heb begrepen dat er steun is vanuit alle geledingen. Ook de supporters zijn enthousiast. Dat is voor mij heel belangrijk. Men zei: ‘Uri je kent de club, ben erelid en heb de tijd, ga jij het maar doen’. Dan kun je bijna geen nee meer zeggen.”

Overigens is Coronel niet van plan om veel op de voorgrond te gaan treden als voorzitter van Ajax. “Dat is niet mijn bedoeling. Ajax moet gerund worden door een professionele directie. Ik kom als alles officieel is niet meer met mijn kop op tv. Een voorzitter móet bepaalde afstand houden.”

Zie ook eerdere bericht:
11 april 2008:‘Ajax Uri Coronel: ‘Ik was ook stellig van plan het niet te doen’

http://www.ajaxf-side.nl/fotos/2008/kl0403coronel.jpg

Related posts