Van der Wiel hoopt toch nog dit seizoen op rentree

Gregory van der Wiel is weer op de weg terug. De 20-jarige Amsterdammer raakte in november geblesseerd aan de linkerknie. ,,Na heel veel maanden gaat het eindelijk beter,’’ stelt de verdediger met opluchting in de stem tegenover Ajax.tv. ,,Ik ben nu echt weer op de goede weg. Als dit zo doorgaat, hoop ik nog dit seizoen iets te spelen. Of dat in het eerste is of bij Jong Ajax, dat ligt aan de trainer.’’

Op 11 november 2007 tijdens de Klassieker tegen Feyenoord raakte Van der Wiel geblesseerd aan de linkerknie in een duel met Michael Mols. De Ajacied, spelend met het rugnummer 25, verlaat licht hinkend het veld, maar wel op eigen kracht. Mede geholpen door een treffer van invaller Siem de Jong, vervanger van Van der Wiel, besluit Ajax de Klassieker met een gelijkspel: 2-2.

Het herstelproces verliep minder voorspoedig dan gehoopt. Afgelopen week zette Van der Wiel weer een goede stap vooruit. ,,Ik mag weer rennen en train weer buiten’’, vertelt de uit de jeugdopleiding doorgestroomde Ajacied. De opluchting en tevredenheid vallen te begrijpen na een maandenlang revalidatieproces.

Bekijk het volledige interview met Gregory van der Wiel op Ajax TV

Related posts