Brand bij FC Groningen – Ajax bewust aangestoken door eigen aanhang

De brand die afgelopen zondag bij het duel tussen FC Groningen en Ajax in de Euroborg heeft gewoed, is met opzet aangestoken door de eigen FC Groningen-aanhangers. Dat is de conclusie na het bestuderen van de filmopnamen. Vanwege een sfeeractie waren er in het stadion enorm veel wc-rollen. Om de brand te stichten zouden er zelfs brandende toiletrollen gegooid zijn. De politie buigt zich nu over de beelden om de daders te pakken. Ook zijn er speurhonden ingezet in de Euroborg om te zoeken naar brandbare stoffen.

Door de brandjes vluchtten vele supporters het veld op. Daarbij vielen enkele gewonden. Ook hadden veel fans last van de rook. In totaal werden er 28 aanhangers afgevoerd naar het ziekenhuis. Om in de toekomst dergelijke taferelen te voorkomen heeft de directe van FC Groningen besloten om sfeeracties met wc-rollen te verbieden.

Related posts