Ronald Koeman alweer ontslagen bij Valencia?

De Franse sportkrant l’équipe meldt zojuist dat Ronald Koeman vandaag alweer ontslagen is bij Valencia. De coach die aan het begin van dit seizoen PSV verruilde om zijn zakken in Spanje te gaan vullen slaagt in die opzet. Koeman vangt naar verluidt namelijk zo’n 3 miljoen euro als vastgestelde afkoopsom in zijn contract. Woensdagavond speelt Valencia, dat momenteel nog slechts zes punten verwijderd is van de degradatiezone, de bekerfinale tegen Getaffe, de nummer laatst uit de Spaanse competitie. Het bestuur van de Spaanse topclub laten in l’équipe weten, dat het de hoogste prioriteit geeft aan het handhaven in de Primera Devision. De bestuurders hebben geen vertrouwen dat Koeman dit zal lukken. Dit kost de club een afkoopsom van 3 miljoen euro.

Het leek allemaal zo mooi toen Ronald Koeman in het najaar bij PSV vertrok naar Valencia. Koeman werd met veel bombarie binnengehaald en zou het moeizame seizoen wel even rechttrekken. De voormalige Barcelona-speler teerde op zijn goede reputatie in Spanje en profileerde zich als een groot trainer. Maar thuis in Nederland wist men beter. De oud-speler was een slecht coach, die louter floreerde op elftallen, die in goeden doen waren achtergelaten door toptrainers, zoals Co Adriaanse bij Ajax en Guus Hiddink bij PSV. Maar na het eerste seizoen volgde een tweede, waarin de trainer ongenadig hard onderuit ging. Bij de Eindhovense club zelfs al gedurende het eerste seizoen en ook bij Valencia bleek Koeman niet de reddende engel, die de voorzitter dacht dat hij zou zijn. Na de eerste wedstrijden verwijderde hij een paar gerenommeerde basisspelers uit de selectie. Hij trok de discipline aan, maar overschatte zichzelf. Koeman verloor alle grip op zijn team. Na teveel verliespartijen is het seizoen op een rampseizoen uitgedraaid en kan Koeman donderdag zijn biezen pakken.

Zowel in Eindhoven als Amsterdam zal met het nodige leedvermaak naar Koeman’s ontslag gekeken worden. Na zijn plotse vertrek afgelopen najaar is hij door de PSV aanhang volledig uitgekotst. De oud-speler lag al niet zo goed bij de fans vanwege zijn wankelende optreden in het voorgaande seizoen. Zijn overgang naar Valencia op een cruciaal moment in competitie werd als hoogverraad gezien. Na Ajax zal de deur van PSV ook niet meer voor Koeman opengaan. Feitelijk heeft hij niets meer in het Nederlandse voetbal te zoeken, want na zijn deconfiture bij Vitesse, Ajax en PSV, zullen de clubs niet op de brokkenpiloot zitten te wachten. Of het moet AZ zijn, waar Louis van Gaal over een week zijn boeltje pakt om weg te vertrekken naar het buitenland. Als het Dirk Scheringa niet lukt om Martin Jol in te lijven, dan heeft het er alle schijn van dat Ronald Koeman de Alkmaarse club weer naar de top 3 moet leiden. En dat zal nog een hele klus worden.

Bron: Highlow.nl

Related posts