PSV spits Koevermans: ‘Ajax wint wel bij FC Groningen’

Na het gelijkspel tegen FC Twente en de afgelasting van FC Groningen-Ajax, is de kans aanwezig dat PSV komende woensdag, zonder zelf in actie te komen, kampioen van Nederland wordt. Dan wordt Groningen-Ajax ingehaald en als de noorderlingen minimaal één punt pakken, zijn de Eindhovenaren zeker van de titel. Spits Danny Koevermans, die zondag voor de tweede keer in zijn carrière een kampioenswedstrijd zag mislukken, rekent echter niet op hulp uit Groningen. “Ajax wint daar wel”, zegt de spits tegenover FCUpdate.nl. “Ik heb zo’n voorgevoel dat zij daar echt geen punten gaat laten liggen. Het zal dus weer op de laatste speelronde moeten gebeuren. Hopelijk is de laatste speelronde PSV weer gunstig gezind.”

Met deze laatste opmerking verwijst Koevermans natuurlijk naar vorig seizoen, toen PSV op de laatste speeldag Ajax en AZ passeerde en alsnog met de titel aan de haal ging. Koevermans was toen nog speler van AZ en dreigt nu dus opnieuw verzeild te raken in een zinderende climax. “Tsja, ik kies daar zelf ook niet voor”, verzucht hij. “Als we hadden gewonnen van Twente, was het nu al afgelopen geweest. We hebben alles gegeven, daarvoor verdient iedereen een pluim. Maar jammer genoeg viel de bal in de slotfase net niet goed voor ons. Nu moeten we het volgende week maar doen. De opluchting zal in ieder geval heel groot zijn, als de titel binnen is.”

Hoewel Koevermans daar niet in gelooft, kan PSV dus al komende woensdag kampioen worden. Niet op het veld, maar voor de televisie. “Oh, maar dat zou ik helemaal niet erg vinden hoor”, lacht verdediger Dirk Marcellis. “Hoe we kampioen worden, op het veld of niet, maakt me niet uit. Áls we die titel maar pakken.”

Related posts