KNVB probeert schijnvertoning rond aanklager Groningen-Ajax in leven te houden

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een onderzoek ingesteld naar de brand voorafgaand aan het duel FC Groningen-Ajax van afgelopen zondag. Dat de wedstrijd door de KNVB is vastgesteld voor komende woensdag, wil niet zeggen dat de bond de ongeregeldheden aan zich voorbij laat gaan, zo wil de bond iedereen laten geloven. ‘In tegenstelling tot wat sommige berichten in de media suggereren, betekent dit niet dat de ongeregeldheden van gisteren per definitie onbestraft blijven’, zo luidt de verklaring van de KNVB.

De aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen en op basis daarvan beslist de KNVB of er sancties volgen. FC Groningen, Ajax, de arbiters en de KNVB-waarnemer is inmiddels gevraagd om een verklaring in te leveren.

In de praktijk komt het er waarschijnlijk op neer dat FC Groningen een waarschuwing danwel een kleine boete krijgt. De bond heeft natuurlijk nooit de ballen die een UEFA wel in een dergelijk geval zou hebben; een echte straf: 0-3 winst voor Ajax!

Even voor de goede orde: Wij zitten er niet op te wachten dat Ajax de winst kado krijgt. Wij vinden ook gewoon dat er gevoetbald moet worden, maar dit soort schijnvertoningen uit Zeist zijn ons een doorn in het oog!

Related posts